Kako odabrati savršenu veličinu televizora?

January 27, 2024
Kako odabrati savršenu veličinu televizora?
Objavljeno na  Ažurirano na  

Kako izmjeriti veličinu TV ekrana?

Izračunavanje veličine TV-a je manje komplikovano nego što mislite. Veličina TV-a se odnosi na njegovu dijagonalnu dužinu, koja dolazi od mjerenja od gornjeg lijevog ugla stvarnog TV ekrana do donjeg desnog ugla. Većina je izražena u inčima

    Pravilo veće je bolje

    Televizori dolaze u različitim veličinama, ali preporučujemo da odaberete najveću veličinu koju vaš budžet dozvoljava. Ako razmišljate o nabavci televizora od 65 inča ili više, postoji nešto što biste trebali znati.
       

      • Prema Samsung Internal Research, glavni razlog za kupovinu novih televizora je potražnja za većim ekranima. I da čak i nakon kupovine, zadovoljstvo ostaje na visokom nivou. Dakle, da li vam je na umu bila određena veličina ekrana? Onda, sada je vrijeme da krenete na veliko i da se nikada ne osvrćete.

       

      Preporučena udaljenost gledanja za vaš TV

      Svi televizori imaju preporučenu udaljenost i ugao gledanja TV-a koje ćete htjeti uzeti u obzir kada ga postavljate u svom domu. Najbolje i najimpresivnije iskustvo gledanja je kada ekran zauzme 40 stepeni vašeg vidnog polja. Ova udaljenost vidnog polja može se izračunati samo ako znate veličinu vašeg TV-a.


      Da biste dobili ovu odgovarajuću udaljenost, pomnožite veličinu ekrana sa 1,2. Dakle, za TV od 75 inča, to znači sjediti 90 inča ili 2,3 metra. Pogledajte priloženu tabelu da biste odredili preporučene udaljenosti gledanja za različite veličine TV-a - bilo da je veliki ili mali TV - kako biste mogli odabrati najbolju veličinu TV-a za svoj prostor.

         

        U kojim veličinama dolaze televizori?

        Televizori ovih dana dolaze u svim oblicima i veličinama.

        • Najčešće veličine televizora su 43”, 50”, 55” i 65”
        • Posljednjih godina bilježi se stalni porast modela od 75”, 85” i 98”.

           

          Pogledajte ponudu naših televizora klikom na link

           

          Televizori srednje-velikog ekrana

          Ako ste se odlučili za nešto malo veće, pogledajte naše televizore od 43” ili 55-65”. Svi naši televizori od 40-55 inča nude 4K rezoluciju, što je odlična vijest ako želite da izvučete maksimum iz Netflixa, Amazon Prime Video ili Disney+, koji svi nude obilje 4K sadržaja.

             

            SAVJET:

            • Provjerite naš preporučeni model televizora srednje veličine. Pronađite savršeni dodatak vašem dnevnom boravku ili sobi za zabavu. Ne propustite priliku da unaprijedite svoje iskustvo gledanja!

             

             

            Televizori velikog ekrana 

            Ako imate dovoljno prostora za veći TV ekran, moći ćete da se počastite onom vrstom zabave koju samo iskustvo kućnog bioskopa može ponuditi. Naši televizori od 60+ inča donose nevjerovatna filmska iskustva isporučujući 4K ili 8K rezoluciju direktno u vašu dnevnu sobu


            Osim toga, možete vidjeti sav svoj omiljeni sadržaj na jednom ekranu pomoću funkcije Multi View koja vam omogućava da podijelite ekran i istovremeno pregledate nekoliko vrsta sadržaja.


            Uživajte u TV emisiji na glavnom lijevom ekranu dok preslikavate svoj telefon na manji ekran sa desne strane. Saznajte više o našim televizorima s velikim ekranom ili saznajte šta znači 4K TV i šta je 8K TV ovdje.

              SAVJET:

              • Otkrijte vrhunski doživljaj gledanja uz vrhunski kvaliteta slike, elegantnog dizajna i naprednih funkcija čini ga idealnim izborom za vaš dom. Oslobodite potencijal svakog trenutka uz Hisense televizor

               

               

              IMAJTE NA UMU

              Provjerite stvarne dimenzije TV-a.

              Uzbuđenje zbog kupovine novog televizora često može uzrokovati da zaboravite na stvarni zadatak njegovog postavljanja. Televizor je više od veličine ekrana. Fizičke dimenzije televizora sa velikim ekranom, postolje i okvir uključeni, kao i njegov budući smještaj u njegovoj prostoriji, važni su faktori koje treba zapamtiti.

              Obavezno usporedite točne dimenzije TV-a sa svojim namještajem kako biste izbjegli glavobolje u budućnosti prilikom postavljanja TV-a s velikim ekranom.
              bao biti i ukupan broj piksela ili rezolucija. Što je rezolucija bolja, to više vidite sliku umjesto piksela. To je razlog zašto kada kupujete TV sa velikim ekranom, preporučljivo je da koristite sliku visoke rezolucije poput 4K.

                 

                Provjerite rezoluciju televizora, posebno kod televizora s velikim ekranom.

                • Opšte pravilo je da kako se veličina ekrana povećava, tako bi trebao biti i ukupan broj piksela ili rezolucija. Što je rezolucija bolja, to više vidite sliku umjesto piksela. To je razlog zašto kada kupujete TV sa velikim ekranom, preporučljivo je da koristite sliku visoke rezolucije poput 4K.

                 

                Gdje mogu pogledati ostali izbor televizora?

                -Širok izbor televizora za Vaš dom možete pogledati upravo ovdje na našoj stranici. Kliknite ovdje

                   

                  Objavljeno na  Ažurirano na