Povrat i Reklamacija


Uvodna napomena:
Svi artikli iz prodajnog asortimana www.giga.ba novi su i bez oštećenja, pažljivo upakovani i zaštićeni od vanjskih utjecaja, sa uočljivim i vidno istaknutim brendom i karakteristikama proizvoda ne etiketi ili pakovanju, te se kao takvi šalju kupcu.

Opći uslovi reklamacije i povrata:
Sve reklamacije i povrat vrijede 15 dana od dana kupovine, tj. prijema/preuzimanja narudžbe, po uvjetima kako slijedi:
Ukoliko je prilikom prijema/preuzimanja narudžbe pakovanje iz nekog razloga otvoreno ili oštećeno fizički,
Ukoliko narudžba ne odgovara količini, boji, veličini ili bilo kojim drugim karakteristikama naglašenim prilikom kreiranja narudžbe,
ukoliko je na proizvodu uočena fabrička greška ili oštećenje
*u gore navedenim slučajevima troškove transporta snosi webshop@penti.ba
U svim drugim slučajevima povrata, koji nisu gore navedeni, kupac snosi troškove transporta.
Cijena transporta dostave ili povrata robe iznosi 8,00 KM, sa uračunatim PDV-om 17%.

Posebni uslovi povrata:
Povrat je moguće izvršiti isključivo ako je proizvod u originalnom pakovanju, tj. originalnoj ambalaži, uz sve originalne etikete i oznake na proizvodu, ako proizvod nije korišten, ako proizvod nije oštećen i uz obavezan fiskalni račun. Ukoliko se utvrdi da je nastupila neispravnost ili oštećenje proizvoda krivicom kupca, prilikom povrata kupcu će se odbiti iznos koji je platio za vraćeni artikl, a proizvod će mu biti vraćen na njegov trošak.

Odgovornost:
Prodavac preuzima odgovornost da isporuči kupcu u količini, boji i veličini naručenu i plaćenu robu, u originalnom pakovanju i bez vidljivih fabričkih grešaka i oštećenja. Kupac odgovara za svaku neispravnost i/ili oštećenje proizvoda koji su rezultat neadekvatnog rukovanja proizvodom.

Povrat robe i/ili novčanih sredstava
Prije pokretanja procedure povrata robe i/ili novčanih sredstava, a sve zbog eventualnih oštećenja proizvoda, molimo vas da nas kontaktirate putem telefona: +387 61 062 797, i to svakog radnog dana u periodu od 9:30 do 18:00 sati, ili putem e-maila: prodaja@giga.ba