GIGA
GUSANA LIVENA TAVA TIGANJ TUCANA 26CM
GUSANA TAVA 26 CM
35.00 KM za gotovinsko plaćanje
MPC: 40.25 KM


Brend: GIGA 
P/N: GUSANA TAVA 26 CM
Garancija: 6

Dostupnost: Prodavnica Sarajevo       Centralni Magacin

Proizvod je moguće naručiti ili lično preuzeti u poslovnici u Sarajevu uz prethodnu rezervaciju. Više informacija na 061 062 797.

Upute za korištenje GUSANE TAVE :

Postavljanje na izvor topline :

Gusane tave su odlične za različite izvore topline, uključujući štednjake, pećnice i roštilje. Međutim, kod indukcijskih ploča važno je izbjegavati brzo zagrijavanje tave. Postavite tavu na ploču prije nego što je uključite kako biste spriječili naglo širenje topline i eventualno pucanje gusane tave.

Zagrijavanje na umjerenoj temperaturi :

Gusane tave odlično provode toplinu, ali nemojte ih zagrijavati na visokim temperaturama odmah. Počnite s nižom temperaturom, a zatim je postupno povećavajte prema potrebi. Ovo će pomoći u ravnomjernom zagrijavanju gusane tave i sprječavanju stvaranja pukotina.

Namastite tavu prije svake upotrebe :

Prije nego što stavite hranu u tavu, uvijek je namastite tankim slojem ulja ili maslaca. To će pomoći u sprječavanju lijepljenja hrane za površinu tave i pridonijeti dugovječnosti tave. Koristite papirnatu ili četkicu za namatanje ulja ravnomjerno.

Izbjegavajte naglo hlađenje :

Nakon kuhanja, izbjegavajte naglo hlađenje gusane tave, na primjer, stavljajući je pod hladnu vodu dok je još vruća. Ovaj nagli temperaturni šok može uzrokovati pucanje gusa. Dopustite tavi da se prirodno ohladi na sobnoj temperaturi.

Ručno pranje :

Preporučuje se ručno pranje gusane tave, umjesto stavljanja u perilicu posuđa. Korištenjem blagog deterdženta i meke spužve očistite tavu nakon svake upotrebe.

Izbjegavajte kiseline :

Izbjegavajte kuhanje kiselih jela, poput umaka od rajčice, u gusanoj tavi, jer kiseline mogu oštetiti površinu tave.

Održavanje sloja zaštite :

Ako je vaša gusana tava emajlirana, obratite pažnju na održavanje emajla. Nemojte koristiti oštre alate koji bi mogli ogrebati emajl.

Gusana livena tava, tiganj tucana za bushcraft dimenzija 26cm, predstavlja neizostavan alat za autentično kuvanje u prirodi.

Ova tava je pažljivo izrađena kako bi pružila vrhunsku funkcionalnost i trajnost tokom kulinarskih avantura na otvorenom.

Sa svojim rustičnim izgledom, ova gusana livena tava je savršena za pripremu ukusnih obroka u prirodnom okruženju, bilo da se radi o kampovanju, planinarenju ili istraživanju divljine.

Sa dimenzijama od 26cm, pruža dovoljno prostora za pripremu većih obroka.

Livena površina tave ravnomjerno raspoređuje toplotu, omogućavajući vam da postignete savršeno pečene i hrskave rezultate.

Njena izdržljiva konstrukcija čini je spremnom za izazove prirode, dok ergonomski dizajn drške olakšava rukovanje i prenošenje.